C-string, den osynliga trosan

maj 23, 2014 by admin | Filed under Underkläder.

Den som trodde att en tunn g-string trosa var det allra minsta som fanns i underklädesväg har aldrig sett en c-string trosa. Nackdelen med vanliga stringtrosor är att de kan vara obekväma och skära in både över höfterna och såklart över baken. Fördelen med en stringtrosa är att den är nästan osynlig och kan därför användas under tunna, tajt sittande kläder utan fula synliga linjer från ens underkläder. C-stringen är totalt osynlig och för den som törs så är den ett alternativ som aldrig kommer att skära in och skapa ojämna kanter över höfterna och midjan. Det finns även bikiniunderdelar i den här modellen för den som vill få en jämn solbränna och vågar prova en annorlunda design.

Hur ser en c-string ut?

Svartvita c-string

Så här ser ett par c-string ut

Framsidan ser ut som en vanlig trosa som övergår i en bakdel utformad som hos en stringtrosa som hålls på plats med hjälp av en skena. En del drar paralleller till diadem eller hårband fast för din nedre halva. Modellen finns i olika tyger och färger. Man kan välja diskreta svarta eller enfärgade versioner under tunna byxor eller korta tighta kjolar för att vara säker på att kläderna verkligen kommer till sin rätt, och för den som vill uttrycka mer av sin personlighet och kunna matcha underdelen till ens valda bh eller linne finns c-stringen även i olika färger och med spets eller mönster.

Passform och bekvämlighet

Den här typen av underkläder kommer oftast i endast en storlek och eftersom man trär på den och inte behöver tänka på passformen över vare sig höfter eller midja kan de flesta använda trosor i den här modellen. Om man är van vid att använda string-modeller bör det inte vara alltför stor skillnad när man har på sig en sådan här trosa. För den som vanligtvis inte bär string kan det dock kännas märkligt i början.

Det är viktigt att man väljer en trosa av bra kvalité och de flesta som ser den här typen av underkläder för första gången oroar sig för att den inte ska hålla sig på plats och att man därför riskerar att ens underkläder halkar runt och till och med trillar ner helt och hållet om man bär dem under en kjol. Många som har testat den här typen av underkläder säger dock att passformen oftast är utmärkt om man använder en trosa med bra kvalité på både tyget och själva bygeln.

Varför använda C-string trosor?

Precis som alla de övriga typer av stringtrosor som finns på marknaden framhävs att den här modellen finns både som bikini och som underkläder. Om man har mod att bära den på stranden minimerar man vita partier och linjer från solbrännan och man får på så vis en så jämn solbränna som möjligt. Under åtsittande kläder är detta det mest osynliga valet av underkläder man kan göra. Andra underkläder kan sitta åt runt höfterna och speciellt modeller med tunna band kan skära in och skapa ojämna, valkiga partier. Eftersom en sådan här trosa inte har några band blir det garanterat inga synliga kanter. Detta är inte underkläderna man ska välja om man planerar att tillbringa en timme på löpbandet och vill man ha kroppsformande effekter och hjälp med att hålla in och lyfta ska man definitivt välja en annan modell. Den som vill vara garanterad att ens underkläder inte kommer att synas även när man bär tunna, tyger eller en väldigt åtsittande festklänning kan däremot med fördel välja att prova den här modellen.

Frihet i en liten trosa

Stringtrosor i svart

Mer traditionella stringtrosor

Förespråkarna av den här något provokativa typen av underkläder menar att man får en frihetskänsla och kan känna sig säker på att man aldrig har fel underkläder oavsett vilken outfit man väljer. De som har provat C-string trosan och som använder den regelbundet hävdar att det är bekvämare än de klassiska stringtrosorna och att den är mycket lättburen. På 80-talet ansågs stringtrosor provokativa och det var många som inte ville använda den specifika modellen. Idag anser de flesta att string-modeller är ett bärbart och användbart alternativ som de inte kan tänka sig att vara utan. Den här nyaste versionen är fortfarande mera en trend än ett allmänt accepterad klädesplagg, men det är en trend som har ökat stadigt i popularitet sedan genombrottet i slutet av 2000-talets första årtionde. Hitta c-stringtrosor här.


Tags: , , , ,

Comments are disabled